Umiroviti se u Hrvatskoj: O privlačnosti mediteranskog života

Hrvatska je idealan izbor za ljude starije dobi koji u plodovima svoga rada žele uživati na Mediteranu. Zašto je upravo mediteranski stil života toliko popularan i što ga to čini toliko privlačnim?

Hrvatska je mediteranska zemlja u kojoj se spajaju sunce i more, planine i ravnice, nepregledni pašnjaci i stare šume. Rijetko koja mala zemlja na svijetu može se pohvaliti takvim raznolikostima. Sve je više umirovljenika koji svoje zlatne godine žele provesti baš u Hrvatskoj. Mediteranska klima, topli ljudi, prekrasan krajolik i povoljne cijene za one koji su svoje mirovine zaradili u inozemstvu čine Hrvatsku jako poželjnim mjestom u kojem ćete provesti svoje umirovljeničke dane. Hrvatska će vam zaista ponuditi najbolje od Mediterana.

Na Mediteranu se možete opustiti, ondje je sve nekako lakše i ljepše. Istraživanja su pokazala kako ljudi na Mediteranu u prosjeku duže žive, baš zbog ovog specifičnog načina života. Mnogi se stranci pri odlasku u mirovinu odluče kupiti nekretninu u Hrvatskoj i tu provesti ostatak života. Najčešće su u pitanju manja, mirnija mjesta uz more gdje se može uživati u prirodi, ribolovu i drdownloaduženju s lokalnim stanovništvom. Nekretnine koje se kupuju pri odlasku u mirovinu najčešće imaju okućnice pa tako možete zasaditi vlastito povrće, ili južno voće koje na Mediteranu jako dobro uspijeva. U manjim mjestima imat ćete dovoljno mira i privatnosti, a kada se zaželite društva, ono je uvijek blizu.

Svježi zrak i sunce od kojeg ćete upiti kako pozitivnu energiju tako i velike količine D vitamina, čine Mediteran jako poželjnim odredištem. Hrvatska je jako dobro prometno povezana s ostatkom Europe, ali i svijeta. Ako vam počnu nedostajati vaši bližnji koji su ostali u nekoj drugoj zemlji, s njima možete biti za svega nekoliko sati. Bez sumnje će i oni željeti posjetiti vas i prekrasnu Hrvatsku. Odlučite se svoje najljepše godine provesti u jednoj od najljepših zemalja u Europi – Hrvatskoj.