Razotkrivamo Hrvatsku: 3 mjesta koja morate posjetiti

Na nedavno objavljenom popisu 30 mjesta na svijetu koje morate posjetiti jednog od najpoznatijih svjetskih poslovnih magazina, „Business Insider“, našao se i jedan hrvatski otok – Korčula. Složit ćemo se s izborom ovog magazina i reći da Korčulu, dom svjetskog putnika Marka Pola, svakako trebate vidjeti! Ovo je otok u južnoj Dalmaciji kojem je gusta šuma hrasta crnike u antici priskrbila naziv „Korkyra melaina“ (crna Korčula). Otok ima tek nešto više od 17 000 stanovnika i proteže se dužinom od 50 km. Otok je to neopisive ljepote, stoljetnih maslinika, suncem okupanih vinograda, kristalno čistog mora i prekrasnih plaža. Grad Korčulu često nazivaju malim Dubrovnikom, svakako ne bez razloga. Da biste vidjeli koliko Hrvatska može biti lijepa, Korčulu ne smijete zaobići!

Zadar je grad u sjevernoj Dalmaciji koji slovi za jedan od najljepših gradova na Jadranu. Upitate li Hrvate koji je najljepši hrvatski grad, nemali broj njih odgovorit će da je to baš Zadar. Zadar se smjestio na poluotoku koji je mostom povezan9187986042_d6875511cd_b sa novijim dijelom grada. Poluotok je pješačka zona, pa je idealan za duge šetnje i razgledavanje. U Zadru možete vidjeti neke od najljepših crkava u Hrvatskoj, Sv. Donata i Sv. Stošiju. Prođete li šetnicom uz more, za vas će svirati morske orgulje, instalacija koja je sve koji su je posjetili ostavila bez daha. Poznati redatelj Alfred Hitchcock, prilikom posjeta Zadru, rekao je: “Ovo mora da je najljepši zalazak sunca na svijetu“.

Čak i ako u Hrvatsku dođete ljeti i ne možete dočekati da se spustite do mora, zastanite ipak na Plitvičkim jezerima. Ovih 16 predivnih jezera na putu s kontinenta prema Dalmaciji ostavit će vas bez riječi. Jezera su povezana sedrenim barijerama tako da se niz njih slijevaju nepregledni slapovi. Gusta šuma koja okružuje Plitvice dodatno pridonosi dojmu raja na zemlji. Ako dođete u Hrvatsku, a ne odete na Plitvička jezera, to je kao da u Hrvatskoj niste ni bili.