Kada želite pobjeći od svakodnevne vreve vašeg užurbanog grada i ostaviti za sobom probleme koje nosi svakodnevica, Hrvatska vam može ponuditi prekrasna utočišta u kojima ćete zaboraviti na sve ono što vas je mučilo.

U Hrvatskoj postoje mnoga skrivena mjesta za sve one kojima je potreban odmor. Posjetite li, na primjer, unutrašnjost Istre , tamo će vas dočekati bajkoviti Motovun koji stražari na brežuljku nad ovim prekrasnim jadranskim poluotokom. U Motovunu vrijeme kao da je stalo, kamene uličice i zidine podsjećaju na kulise nekog povijesnog spektakla. U Istri ćete pronaći i Višnjan, Grožnjan i još mnoga skrovita mjesta u kojima se možete odmoriti od svega.

Mnoga mjesta na hrvatskim croatia-868547_960_720otocima također su idealna za pravi odmor. Iako su otoci popularni među turistima, uvijek postoje skrivene uvale i mjesta na kojima ćete čak i u jeku sezone moći pronaći mirne oaze. Odete li, primjerice, na Silbu, tamo nećete vidjeti ni jedan automobil jer ovaj otok možete propješačiti. Možete se do mile volje šetati starim ulicama, a do kraja odmora svih tristotinjak stanovnika pozdravljat će vas kao člana obitelji.

Na hrvatskom jugu naći ćete prekrasno mjesto Lastovo na istoimenom otoku. Lastovo je dugo bilo pod upravom jugoslavenske vojske, pa turisti onamo nisu imali pristup. Upravo je ova činjenica zaslužna što je ovaj otok ostao očuvan. Brojne skriveni uvale, kristalno plavo more, susretljivi domaćini, dobra hrana i još bolje vino u lokalnim konobama učinit će vaš odmor na Lastovu odmorom iz snova.

Ako more za vas nije prioritet, a ipak želite biti u prekrasnoj prirodi, za odmor odaberite Gorski Kotar. Ondje su noći ljeti svježije pa vam je dobar san zajamčen. Postoje mnoge kuće za odmor koje ondje možete unajmiti. Gorski Kotar je poznat po predivnim stoljetnim šumama, rijekama i ukusnim domaćim specijalitetima. Park Kamačnik u blizini Vrbovskog popularno se naziva „Mini Plitvice“. Šetnja drvenim mostićima i ručak u staroj vodenici koja je preuređena u restoran učinit će vaš odmor nezaboravnim, a slike koje ćete ponijeti kući izgledat će kao iz nekog drugog svijeta.

Postoji još mnogo skrovitih mjesta u Hrvatskoj za sve one kojima riječ odmor znači mir.