Najnoviji trendovi u dizajnu interijera

Baš kao i kada je riječ o odjeći, dizajn interijera podliježe trendovima i modi. Jednostavno rečeno, moda utječe na uređenje stanova, baš kao i što utječe na komad odjeće koji ćete sutra staviti na sebe.
U dizajnu interijera ove godine pojavljuje se nekoliko zanimljivih novosti. Kako se čini, bijelu i ostale boje zamijeniti će jarke nijanse, a masovno proizvedeni namještaj odlazi u povijest i mijenjaju ga unikatni komadi, često ”uradi sam” proizvodi.
DIYMeđu bojama ove godine dominirati će zelena, i to jarka nijansa s primjesama žute. Moći će se vidjeti na zidovima, ukrasima i namještaju, a s njom možete kombinirati leptiriće, čak i ako ne uređujete dječju sobu. Boja koja simbolizira prirodu i svježinu savršeno se kombinira s leptirima koji simboliziraju neopterećenost i opuštenost. Osim zelene, vrlo je popularna i mornarsko plava boja, koja je savršeni izbor za većinu prostora, jer se odlično uklapa s drugim bojama i stilovima uređenja.
Različiti uzorci i teksture činiti će eklektičnu mješavinu koja udara na sva vaša čula. Sve je to uglavnom zamišljeno kako bi se stimulirali razni osjeti i postigao doživljaj ugode. Iako su ”uradi sam” komadi namještaja i dalje vrlo traženi, sve će traženiji biti zanatski komadi, odnosno unikatni namještaj za koji je ipak potrebno malo više znanja i alata za izradu od onoga što prosječni ”uradi sam” majstor ima u svojoj radionici.
Posljednjih godina sve se više pojavljuje trend skrivanja kućanskih aparata i namještaja, što se pogotovo primjećuje u kuhinjama i kupaonicama, ali nije neobično vidjeti i televizore koji se kada se ne koriste uvlače u regal ili čak skrivaju u zid, radne stolove koji postaju sastavni dio namještaja i slično. U skladu s time, kuhinje i kupatila sve više sliče na one koje možemo gledati u SF serijama i filmovima, gdje lik otvara nešto što na prvi pogled sliči na običan ormarić, a zapravo je riječ o kompletnoj i funkcionalnoj kuhinji koja se nakon korištenja ponovno skriva u ormarić.