Modni odabiri hrvatske predsjednice

Modni odabiri političara ne bi trebali biti najvažniji element, ali ipak se i o tome vodi računa, pogotovo kada je riječ o političarkama. Odličan primjer te činjenice je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
U današnje vrijeme vizualni element postaje sve bitniji u svim životnim situacijama, a političari nisu nikakav izuzetak. Privlačne osobe puno će lakše steći popularnost, čak i ako nemaju ništa pametno za reći, ili imaju dvojbene stavove. Zbog svega toga politwhite lace dresses signed by Elfsičari su odavno otkrili važnost izgleda, pa gotovo da nema predsjednika države, premijera, ili važnijeg političara koji ne koristi usluge stilista. Za žene je ta činjenica još bitnija, jer muškarci mogu biti relativno uniformirani u svojim odijelima, dok žene imaju puno više mogućnosti odabira, ali i puno više prilika da se u tim odabirima osramote.
Hrvatska predsjednica nije nikakav izuzetak. I dok je u počecima svojeg predsjednikovanja uglavnom odijevala klasične kombinacije, s vremenom je postala malo hrabrija, pa često odabire ženstvene haljine ukrašene čipkom i slične odjevne kombinacije. Činjenica je kako joj te kombinacije odlično pristaju i ističu njezinu ženstvenost, ali isto tako, ponekad kritičari smatraju kako je riječ o odjeći koja je neprimjerena mjestu i situaciji u kojoj se predsjednica nalazi.
Pojedine su kombinacije hvaljene, poput bijele čipkaste haljine koju potpisuju Elfsi, iako je upitno koliko je bila prikladna za Skupštinu UN-a, te crne haljine ukrašene čipkom koju je obukla za posjet Bijeloj kući i susret s Barackom Obamom. Doduše, bilo je i kombinacija koje nipošto nisu bile odgovarajuće za nju i njezinu figuru, poput haljine s upadljivim apstraktnim printom koju je nedavno obukla na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu. Iako je riječ o inače lijepoj haljini, opravdano se postavlja pitanje koliko je ta haljina primjerena jednoj predsjednici, kao i događaju na kojem ju je nosila. Dakle, problem stajlinga hrvatske predsjednice u velikom broju slučajeva nije odabir lijepih odjevnih kombinacija, već prikladnost tih kombinacija.