Hrvatska, iskustvo puno života na Mediteranu

Jednako kao što u Hrvatskoj postoje skrovita mjesta koja su idealna za one koji žele odmor od gužvi i privatnost, postoje i ona mjesta koja će privući goste željne dobre zabave i vreve.

Nanese li vas put ikada u Split, znat ćete da ste došli u grad u kojem ćete se sigurno dobro zabaviti. Split već dugi niz godina ugošćava jedan od najvećih glazbenih festivala u Europi, radi se naravno o Ultra festivalu. U nekoliko dana koliko traje ovaj festival, Split postaje centar zabave u Hrvatskoj. Deseci tisuća, uglavnom mladih, posjetitelja sliju se tih dana u Split kako bi prisustvovali nastupima nekih od najvećih svjetskih imena elektronske glazbe. Veliki broj noćnih klubova i beach barova u Splitu nudi odličnu zabavu i ostatak ljeta, ali i vadownloadn turističke sezone. Ulice ovog grada uvijek su pune ljudi, podrumi Dioklecijanove palače odzvanjaju glasovima i glazbom do kasno u noć.

Želite li otići u mondeno ljetovalište gdje je dobra zabava zajamčena, ne smijete zaobići Hvar. Hvar je otok u srednjoj Dalmaciji, nešto južnije od Splita, koji privlači čak i pripadnike svjetskog jet seta. Ljetovali su ondje mnogi poznati ljudi među kojima i glumica Demi Moore, poduzetnik Philip Zepter, voditeljica Ellen DeGeneres, pilot formule 1, Michael Scummacher i brojni drugi.

Mediteran u svojem punom sjaju doživjet ćete i ako posjetite Dubrovnik, grad na krajnjem hrvatskom jugu. Dubrovnik je najpoznatija hrvatska turistička destinacija i poseban brend kojem reklama gotovo da i ne treba. Toliko povijesti i ljepota teško da se može naći na nekom drugom mjestu. Posljednjih godina Dubrovnik je postao jako poznat i među mlađom populacijom zahvaljujući činjenici da je baš on odabran za lokaciju na kojoj se snimala iznimno popularna HBO-ova serija „Igra prijestolja“. I mnogi su drugi prepoznali Dubrovnik kao idealne kulise za svoje umjetničke uratke, pa se tako tamo snima i najnoviji nastavak svima poznatog „Jamesa Bonda“, kao i najnoviji dio serijala „Ratova Zvijezda“.

Odaberete li za svoj odmor Hrvatsku, zabava sigurno neće izostati!