Časopisi za životni stil u Hrvatskoj

U Hrvatskoj postoje mnogi časopisi za životni stil, ali nikako ne možemo reći da je tržište njima prezasićeno. Svaki od ovih časopisa itekako ima svoju svrhu i publiku. Poznato je da časopise za životni stil većinom čitaju žene, pa su tako i teme prilagođene njima.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih časopisa ove vrste zasigurno je revija „Ljepota&Zdravlje“. U ovom se magazinu mogu pronaći mnogi zanimljivi članci koji će ženama privući pažnju. U dijelu časopisa koji se bavi zdravljem, inovativno je to što se pažnja ne posvećuje samo tjelesnom zdravlju već i mentalnom. U ovoj reviji možete doznati kako se decentno našminkati, što se nosi ove sezone, gdje su i što rade vaše omiljene zvijezde, koje su najučinkovitije metode za rješavanje sukoba(…) Sve u svemu, „Ljepotu&Zdravlje“ vrijedi pročitati od korica do korica.

Na hrvatskom su tržištu prisutna i domaća izdanja nekih svjetskih časopisa za životni stil kao što su „Elle“ i „Cosmopolitan“. Ovo su magazini namijenjeni prvenstveno mlađoGlorialogoj ženskoj urbanoj populaciji i imaju veliki broj čitateljica. Popularni „Cosmo“ pružit će vam uvid u sve ono što zanima mlade žene; od toga kako pronaći idealnog partnera do načina da se dobije posao iz snova. „Elle“ je više orijentiran na samu modu. Osim najnovijih kolekcija poznatih svjetskih dizajnera, „Elle“ je dao priliku i hrvatskim dizajnerima da pokažu što znaju. Hrvatska izdanja ovih revija ni malo ne zaostaju za svojim svjetskim pandanima.

„Lisa“ je tjednik za životni stil koji izlazi svakog ponedjeljka. Ovo izdanje kuće Adria Media d.o.o. ima čitateljstvo svih životnih dobi. Osim zanimljivih tekstova iz svih sfera života, „Lisa“ čitateljice najviše privlači prigodnim poklonima koji često dolaze uz časopis. Svakoga tjedna „Lisa“ nudi i mnoge nagradne igre, te kupone s popustima na razne proizvode.

Ne možemo govoriti o magazinima za životni stil u Hrvatskoj, a da ne spomenemo reviju „Lijepa i aktivna“. Ovaj časopis posvećuje veliku pažnju zdravom načinu života. Ako vas zanima kako ispravno skidati kilograme, koje su najbolje vježbe za kralješnicu, kako složiti plan tjelovježbe, što jesti da bi vaša koža bila blistava i elastična(…), onda je „Lijepa i aktivna“ časopis za vas.