Ova mala zemlja s tek nešto više od 4 milijuna stanovnika, svakako ima što za ponuditi i može nas mnogočemu naučiti. Ovo su neke lekcije koje biste trebali naučiti od Hrvata:

Opustite se

Ovo je životna lekcija koja se nameće sama po sebi čim kročite na hrvatsko tlo. Teško je ne osjetiti se opušteno uz more i sunce, šum vjetra u granama stoljetnih šuma, planine koje stražare nad malim mjestima u Gorskom Kotaru, jezera i rijeke koje se presijavaju tisućama boja, tišinu koja se gotovo može čuti u unutrašnjosti Istre(…)

Manje je ponekad zaista više

Hrvatska ne pripada biranom društvu vodećih svjetskihfeet-617485_960_720 ekonomskih velesila, ali su u Hrvatskoj ljudi ipak jako zadovoljni kvalitetom života. Hrvati su jako kreativan narod koji iz ograničenih resursa zna izvući mnogo. Većina Hrvata kuha kod kuće, ovo je izvrstan način za uštedu novca i razvijanje kreativnosti uz opuštajuću aktivnost. Dosta Hrvata je svoj hobi pretvorilo u ozbiljan posao i stalan izvor prihoda. Naljepše je kad za život možete zarađivati radeći ono što volite.

Slobodno vrijeme u društvu obitelji i prijatelja je najvrijedniji dio dana

Socijalni je segment ono što kvalitetu života u Hrvatskoj čini iznadprosječnom. Članovi tipične hrvatske obitelji još uvijek imaju zajednički nedjeljni objed, druže se, idu na izlete, igraju društvene igre i cijene jedni druge. Tradicionalna ” kavica s prijateljima” je neizostavna, bez obzira na spol, dob i obaveze. Svaku je nedaću lakše premostiti uz podršku i savjete obitelji i prijatelja, Hrvati to znaju cijeniti.

Budite aktivni i provodite vrijeme u prirodi

Često ćete na ulicama hrvatskih mjesta vidjeti ljude koji pješače na posao, fakultet ili do trgovine, biciklisti su također nerijedak prizor. Današnji stil života i sjedilački poslovi jednostavno traže tjelesnu aktivnost koja će vas održati u formi, dovoljna je i šetnja. Boravak na svježem zraku povoljno će utjecati na vaše raspoloženje i zdravlje.

Budite gostoljubivi

U Hrvatskoj nije običaj da se tjednima prije morate najavljivati želite li doći u posjet prijatelju, susjedu ili znancu. Pozvonite li na neka vrata u Hrvatskoj, dočekat će vas nasmiješeno lice, kava će začas biti gotova, naravno, naći će se i ponešto za prigristi.