5 najboljih lokacija za živjeti životni stil digitalnog nomada

Što je to zapravo digitalni nomad? To je osoba koja za obavljanje svog posla treba jedino računalo, internetsku vezu, telefonski signal i slična tehnološka dostignuća. Digitalni nomadi svoj posao mogu obavljati iz bilo kojeg kutka svijeta u kojem postoje takvi uvjeti. Postoji čak i smještajna zajednica pod imenom ROAM koja nudi smještaj upravo onim ljudima koji su odabrali ovakav životni stil. Ondje smještaj možete unajmiti na tjedan dana, dva mjeseca, pola godine, ili koliko se god dugo mislite negdje zadržati. Prednost ovog načina života je što možete vidjeti neka od najljepših mjesta na svijetu, ne ostavljajući pri tom svoj posao i profit.

Ovo je 5 mjesta koja bismo preporučili digitalnim nomadima:

Madeira

Mnogi su digitalni nomadi također i zaljubljenici u ekstremne sportove. Portugalski otok Madeira raj je za paragliding i surfanje. Mjesto je to gdje se spajaju planine i more. Madeira je prilično siguran otok s malom stopom kriminala. Hrana je ondje izvrsna i ljudi su susretljivi. Zabave vam na Madeiri svakako neće faliti.

Las Palmas, Kanarski otoci

Još jedna otočna destinacija ima puno toga za ponuditi – Las Palmas na otoku Gran Canaria. U lokalnim restoranima imat ćete besplatan internetski pristup i moći dobro i prilično povoljno ručati. Plaže u Las Palmasu su prekrasne, pa ako ste ljubitelj mora, sunca i toplog vremena, ovo je mjesto stvoreno za vas!

Tokio

Tokyo - Views from the Metro Gvt Bldg

Ako ipak ne možete bez gužvi i svjetala velegrada, uputite se u Tokio. Svaki digitalni nomad pomalo je „tech freak“, a u Tokiju ćete moći vidjeti sav tehnološki napredak za koji je naša civilizacija sposobna. Pripremite se, međutim, dobro isprazniti džep. Troškovi života u Tokiju su dosta visoki.

Portland, Oregon

Portland je grad na pacifičkom sjeverozapadu SAD-a. Ovaj grad živi umjetnost i gdje se god okrenete vidjet ćete umjetničku galeriju i čuti uličnu svirku. U Portland se jednostavno morate zaljubiti.

Anatalija

Živopisne ulice turske Anatalije vratit će vas u neko drugo vrijeme. Grad je ovo koji je iznimno ugodan za život. Pozitivno je što su troškovi života u Anataliji zaista niski pa ćete si moći priuštiti i ono što negdje drugdje ne biste mogli.